Aproape fiecare dintre noi ne-am regăsit în situația în care am schimbat locul de muncă, specializarea/domeniul ori am dorit promovarea, ocazie cu care ne-am îndreptat atenția către piața formării profesionale. O simplă căutare pe internet ne-a adus în față mii de oferte de cursuri, care mai de care mai atrăgătoare, mai colorate, cu promoții greu de refuzat.
În realitate, alegerea unui curs este o sarcină dificilă, pentru că participarea la o formă de pregătire presupune a investi timp, buget și energie pentru o anumită perioadă. La final, unii absolvenți sunt mai bine pregătiți, mai informați, accesând cu ușurință și prioritate joburile de pe piața muncii, în timp ce alții rămân în continuare șomeri. Diferența dintre unii și ceilalți provine din calitatea pregătirii – indicator pe care trebuie să-l asigure furnizorul de formare.
Uneori, cursanții nici nu știu care este volumul de informații pe care trebuie să-l asimileze pentru a accesa cu succes un loc de muncă, mulțumindu-se cu ceea ce li se livrează la curs. În schimb, furnizorii știu câte ore trebuie să investească în pregătire pentru ca absolvenții să intre rapid pe piața muncii.
Deci, cum ne asigurăm că am optat pentru o pregătire de calitate?
Pentru o alegere optimă și eficientă în selectarea unui furnizor, puteți avea în vedere și alte aspecte care transmit informații despre calitatea formării: